Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?
Op deze pagina kun je de antwoorden vinden op veelgestelde vragen. Als je jouw specifieke vraag hier niet kunt vinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Vragen over Eye4Health
Het onderzoek en de therapie wordt door de zorgverzekeraar aangemerkt als additionele zorg en wordt vooralsnog helaas niet vergoed. Indien er sprake is van letselschade wordt de gerelateerde kosten vrijwel altijd door de letselschade verzekeraar vergoed. daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die de therapie van hun werknemers (deels) vergoeden.
Nee, in principe niet. Wel krijgen we steeds vaker doorverwijzingen van o.a. ergo-, fysiotherapeuten, chiropractors, neurologen, keurings-, verzekerings- en huisartsen.
Neuro-optometrie is een relatief nieuwe specialisatie. Er zijn steeds meer wetenschappelijke publicaties* die aantonen dat neuro-visuele en cognitieve therapieën kunnen bijdragen aan (sneller) herstel bij o.a. niet aangeboren hersenletsel, burn-out en Long-COVID. Onze methodiek is gebaseerd op wetenschappelijke onderbouwde neuro-visuele en cognitieve onderzoeken die het activeren van latent aanwezige en het aanmaken van nieuwe verbindingen in het brein aantonen. Door zeer succesvolle resultaten in de sport en bij projecten met o.a. DSI, NL-Marsof, de Nederlandse Brandweer en uitgebreide wetenschappelijk onderbouwde test- en behandelprogramma’s programma, hebben wij onze methodiek ontwikkeld waarin wij de cognitieve en neuro-visuele vaardigheden significant kunnen verbeteren. Dit maakt ons eye4health programma uniek! (* zie verder: wetenschappelijk onderbouwd)
Bij eye4health behalen we meer dan 90% succes bij de behandeling van onze patiënten. Gedurende de therapie wordt er continue gemeten wat de voortgang is en er wordt periodiek getoetst hoe de klachten zich verhouden ten opzichte van het begin van de therapie. Met meer dan 300 nieuwe patiënten per jaar heeft onze methodiek zich bewezen effectief te zijn in het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verminderen van klachten.
Bij het eerste bezoek vindt er een uitgebreid neuro-visueel en cognitief functie onderzoek plaats. Ook wordt er naar de overige sensorische prikkelverwerking gekeken. Hiervoor hebben we 1,5 tot 2 uur nodig, afhankelijk van de klachten en bevindingen. Op basis van het onderzoek wordt er gekeken welke therapie het meest geschikt is. De therapie bestaat uit verschillende onderdelen en duur. De uiteindelijke duur van de therapie wisselt dan ook per patiënt en varieert van 6 weken tot 1,5 jaar. Gemiddeld moet men rekening houden tussen de 3 en 6 maanden.
Vragen over Eye4Sport
Nee, deze investering in jezelf wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Er zijn echter steeds meer bonden en clubs die ondersteuning geven aan hun talentvolle sporters.
Eye4sport richt zich op prestatieverbetering bij sport. Verbetering in timing, oog-hand coördinatie en reactiesnelheden zijn zeer belangrijke vaardigheden bij sport. Maar ook verbetering van uithoudingsvermogen en concentratie zijn uiterst belangrijk. Zaken die vaak als vanzelfsprekend worden aangenomen maar dat niet zijn!
eye4sport richt zich specifiek op deze vaardigheden. Daarnaast richten wij ons op het beter presteren onder (hoge) stress omstandigheden (wedstrijden), hetgeen resulteert in langer vasthouden van concentratie en focus, meer overzicht (situational awareness) en het maken van betere en snellere beslissingen.
Nee in principe is er geen verwijzing nodig voor het onderzoek. De gemiddelde wachttijd is ongeveer 4 tot 6 weken.
Vragen over Eye4Work
Er zijn steeds meer bedrijven die een actief beleid hebben in preventie en het verbeteren van de kwaliteit van leven en werk. De kosten worden veelal (deels) vergoed.
Eye4work richt zich op preventie van klachten en verbetering van de prestatie bij werk. Vermindering van vermoeidheidsklachten, concentratie en hoofdpijn bij computerwerk. Daarnaast richten wij ons op het beter functioneren onder (hoge) stress omstandigheden, hetgeen resulteert in langer vasthouden van concentratie, meer overzicht en het maken van betere beslissingen.
Nee in principe is er geen verwijzing nodig voor het onderzoek. De gemiddelde wachttijd is ongeveer 4 tot 6 weken.